دامنه

فهرست مطالب

دامنه همان آدرسی است که فرد می تواند با وارد کردن آن در گوگل و مرورگر سایت مورد نظر خود را بیابد و آن را پیدا کند، مانند: www.google.com

به طور مثال فرض کنید که شما میخواهید یک کسب و کار را راه اندازی کنید برای اینکه بتوانید مشتریان خود را جذب کنید باید یک آدرس دقیق و سر راست به مخاطبان خود ارائه دهید تا آنها شما را پیدا کنند، دامنه نیز دقیقا همین نقش را در فضای اینترنت ایفا می کند.

نام دامنه چیست ؟

دامین دومین اسمی است که در بین افراد شناخته شده و بجای فارسی از آن استفاده می شود، اما این لغت در فرهنگ فارسی به نام گسترده ترجمه شده است. اما نام دامنه یک ip است که با توجه به پروتکل DNS  کار اصلی آن تبدیل  ip به اسم است و یک آدرس تبدیل شده است.

ip چیست ؟

همان طوری که در اول مقاله در مورد دامنه و آدرس کسب و کار گفته شد ، شما باید یک کد پستی اختصاصی مختص به خود را نیز داشته باشید. فضای مجازی و اینترنت به این کد پستی ip می گوید که با استفاده از پروتکل DNS به اسم تبدیل خواهد شد.

اجزای دامنه

باید بدانید که دامین یا همان دامنه از دو قسمت اسم و پسوند درست شده که خروجی آن آدرس شما است:

نام دامنه:

نامی که برای دامنه انتخاب می کنید باید انواع ویژگی داشته باشد از جمله باید منحصر به فرد باشد و قابلیت به خاطر سپردن و بسیار جذاب باشد و قابلیت برند شدن داشته باشد و انواع ویژگی دیگر…

پسوند دامنه:

پسوند های خیلی زیادی وجود دارند که هر کدام آن ها ویژگی های خاص خود را دارند پسوند ها مثل .ir، .comو… هستند.

چه کسی نام دامنه را مدیریت می کند؟

نام هایی که بر روی دامنه ها گذاشته می شوند همه زیر نظر ثبت دامنه مدیریت خواهند شد، که رزرو نام دامنه را به ثبت کنندگان واگذار خواهد کرد. هر فردی  که بخواهد یک وب سایت را ایجاد کند می تواند نام دامنه را با ثبت کننده ثبت کند و در حال حاضر امروزه بیش از 300 میلیون نام دامنه ثبت شده وجود دارد.

چه کسی دارای نام دامنه است؟

نام دامنه به طور قانونی متعلق به کسی است که آن نام دامنه را  ثبت کرده باشد‌. هر زمانی که فردی نام دامنه ای را ثبت کند، ثبت کننده اطلاعات شخصی فرد را جمع آوری کرده و به فهرست WHOIS ارسال می کند .

با در نظر گرفتن این موضوع ، اگر شما نام دامنه ای را ثبت کنید ، به طور خودکار ثبت نام می کنید و تا زمانی که هزینه ها را تمدید کنید ، به همین صورت ادامه خواهد یافت و آن نام برای شما ثبت باقی خواهد ماند.

نحوه کار دامنه ها

بهتر است در مورد نحوه و کارایی دامنه کمی صحبت کرد، زمانی که یک فرد نام دامنه ای را در مرورگر و اینترنت خود وارد می کند به صورت دقیق چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ چگونه آنها به سایت شما وارد می شوند و نه به سایت دیگران؟

برای درک کردن این سوالات متداول، ابتدا شما باید درک کلی درمورد نحوه عملکرد اینترنت داشته باشید. اینترنت یک شبکه عظیم کامپیوتری است، این رایانه ها توسط شبکه ها به هم دیگر متصل خواهند شد و هر رایانه نیز آدرس IP مختص به خود را دارد.

همانطور که قبلاً مشخص شده است، ما از نام دامنه استفاده می کنیم تا مجبور نباشیم آدرس های IP را حفظ کنیم یا به خاطر بسپاریم. در این حالت برای مرتبط کردن آدرس IP با نام دامنه صحیح ، به مکانی نیاز دارید که این روابط در آن ذخیره شود. مانند یک  نقشه  که  به فرد مسیر درست را نشان خواهد داد.

در مورد دامنه ها، این نقشه ها با نام DNS یا سیستم نام دامنه شناخته می شود. به طور خلاصه باید گفت که، DNS مجموعه ای از سرورهای تخصصی است که آدرس IP صحیح را به نام دامنه صحیح متصل می کند.

وقتی فردی نام دامنه مختص به شما را در مرورگر و اینترنت خود وارد می کند ، مرورگر درخواست را به DNS ارسال می کند. سپس DNS آدرس IP مربوط به نام دامنه را جستجو کرده و آن را به رایانه ای منتقل می کند که در واقع فایل های تشکیل دهنده وب سایت شما را دارد. با این کار محتویات وب سایت شما کشیده شده و این اطلاعات به مرورگر ارسال می شود و سپس وب سایت شما به بازدیدکننده ای که نام دامنه شما را تایپ کرده نمایش داده می شود.

نحوه انتخاب نام دامنه برای وب سایت شما

از آنجایی که نام دامنه اصلی ترین راه برای دسترسی بازدید کنندگان به وب سایت شما است به همین دلیل انتخاب نام دامنه یک گام بسیار مهم برای شما است. در اینجا چند نکته سریع وجود دارد که به شما کمک می کند تا به چیزی که مورد نظرتان است برسید:

  • مطمئن شوید که نام دامنه شما به راحتی به خاطر سپرده می شود.
  • اگر در حال ایجاد یک وب سایت شخصی هستید ، از نام خود به عنوان دامنه استفاده کنید.
  • اگر در حال ایجاد یک وب سایت تجاری هستید ، استفاده از نام تجاری شما منطقی ترین انتخاب است.
  • از به کار بردن تعداد خط فاصله خودداری کنید زیرا به خاطر سپردن آن مشکل تر می شود. همچنین بیان آن در شرایطی مانند مکالمات تلفنی ، ارائه ، فیلم ، ضبط صدا و غیره برای شما سخت تر خواهد بود.
  • اگر متوجه شدید که همه نام های دامنه مورد نظر شما استفاده شده است ، از یک عنوان دیگری استفاده کنید.
  • از ابزاری مانند Domain Wheel برای ایجاد یک نام دامنه منحصر به فرد و خلاقانه استفاده کنید.

جمع بندی

دامنه یکی از مهم ترین اصل ها برای راه اندازی یک وب سایت است به دلیل این که با انتخاب نام دامنه افراد می توانند سایت شما را پیدا کرده، مانند آدرس سایت شما می باشد که اگر وجود نداشته باشد افراد نمی توانند به شما دسترسی پیدا کنند.